Alles over de voorste kruisband
Écht iets kunnen bijdragen aan de zorg voor sporters met een gescheurde voorste kruisband, dat kon voor mijn gevoel alleen maar door promotieonderzoek te doen. Dan richt je je immers op slechts één onderwerp in al je onderzoeken. Als externe promovendus aan het Radboudumc Nijmegen deed ik mijn promotieonderzoek volledig in mijn eigen tijd en met mijn eigen middelen. Een heftig, maar verschrikkelijk mooi traject. Niet alleen omdat ik veel leerde over voorste-kruisbandrevalidatie, maar misschien nog wel meer ook omdat ik heel veel leerde over mijn eigen valkuilen, krachten en persoonlijkheid!
De titel van mijn promotietraject was "Return to play after anterior cruciate ligament reconstruction in pivoting athletes. It's time to reconstruct rehabilitation."
Met mijn onderzoek bracht ik de fysiotherapeutische revalidatie bij sporters na een voorste-kruisbandreconstructie in kaart en onderzocht ik welke meetinstrumenten de fysiotherapeut het beste kan gebruiken om te kunnen testen wanneer het weer veilig is om te gaan sporten. Na ruim 7 jaar onderzoek doen, heb ik op 14 maart 2019 mijn proefschrift succesvol verdedigd en de titel van doctor behaald! Als je graag een PDF van mijn proefschrift wil ontvangen, stuur me dan een bericht. |
Wetenschap in de sportorthopedie
Vanaf september 2019 ben ik als onderzoeker sportorthopedie werkzaam bij het Sports & Orthopedics Research Center van het Anna Ziekenhuis Geldrop - Anna TopSupport Eindhoven. Samen met mijn collega's - orthopeden, (sport)fysiotherapeuten en wetenschappers - richt ik me met name op vraagstukken rondom sporters met instabiliteitsklachten: naast voorste-kruisbandletsel zijn dit ook schouder- of enkelletsels.
Kennis delen
Ik vind het erg inspirerend om andere (zorg)professionals iets te leren over knieletsel en knierevalidatie. Ik geef veel lezingen of colleges in binnen- en buitenland. Hier kun je zien waar ik de afgelopen jaren mijn kennis heb gedeeld.